2025 oktober onlinekursus Blooming Brioche

Vil du udfordre dig selv – og strikke noget, der får andre til at tabe kæben?

På dette onlinekursus bliver du guidet trin for trin gennem Blooming Brioche designet af Xandy Peters – et sjal i tofarvet patent, hvor sværhedsgraden i teknikkerne vokser i takt med mønsteret. Kurset foregår via Zoom og i en lukket Facebook-gruppe med adgang til videoer, sparring og optagelser i ét helt år.
Kurset er for dig, der kan strikke ret og vrang – og som tør sige ja til et projekt med både læring og wow-effekt.

466,00
Al den nyttige information

Læs om kursusformen 'onlinekursus' nederst 

Blooming Brioche

Designer: Xandy Peters

Den vildeste strikkeoplevelse venter os. Mønsteret på Blooming Brioche-sjalet udvikler sig fra det helt enkle til det meget sofistikerede – fra små rødder i toppen over spirer, stængler og knopper til blomster i kanten.
Sjalet strikkes i tofarvet patent (brioche) med engelsksproget opskrift – og vi arbejder os trin for trin gennem projektet, så sværhedsgraden løbende øges.

Projektet er et kunstværk, der udfordrer, begejstrer og – når du når i mål – giver dig en følelse af reel succes.
Marie-Louise guider dig med videoer, dansk oversættelse af opskriftens forkortelser og alle de små tricks, der gør, at du kan bevare roen (og overblikket).

Du lærer at bruge livliner, så du trygt kan trevle op til bestemte pinde og fortsætte uden panik – og ingen kan se, hvor mange gange du ser videoerne. De kan ikke slides op!

Deltagerforudsætninger

Du skal kunne strikke ret og vrang.
Hvis du ikke har prøvet tofarvet patent før, anbefales det at bruge nogle timer på det forberedelseskursus, der frigives nogle dage forud for kursusstart i Facebook-gruppen. Her lærer du også at rette fejl.

Det er ikke en forudsætning, at du tidligere har strikket efter en engelsk opskrift – med det tilhørende materiale og trin-for-trin-vejledning kommer du godt i mål.

Strikkeprøve
Vi arbejder ud fra opskriften på det store sjal, der dog ikke er voldsomt stort.
Strikkeprøven i tofarvet patent skal måle ca. 10 x 10 cm og have 7 parvise rækker i bredden og ca. 26 retmasker i højden. Damp og spænd prøven op let for mest retvisende resultat.
Du kan også vælge at springe prøven over – så må du være lidt fleksibel ift. garnmængden undervejs.

Garn og materialer

Garnforbrug (stor version):
– Farve 1: ca. 750 m
– Farve 2: ca. 750 m
(2 x 2 nøgler à fx 366 m er passende mængde)

Anbefalede garner:
LITLG Merino Singles – éntrådet håndfarvet 100% merino (meget nemt at strikke i og superlækkert). Verdens største udvalg finder du hos Knit Sisters' Studio i Middelfart.
Gepard My Fine Wool – prisvenligt, tvundet og elastisk
Isager Alpaca 2 – prisvenligt, lidt spinket garn til et mere spinkelt og luftigt resultat
– Eller andet garn i fingering weight – gerne noget du normalt ville bruge på pind 3
Ønsker du et let farvespil/fade, kan du vælge to farver, der ligger tæt op ad hinanden, til farve 1)

Frarådes: Meget faste, uelastiske garner som ren morbærsilke eller bomuld – de er sværere at arbejde med.

Rundpind:
3.75 mm – 100–120 cm lang (eventuelt start med en 60 cm til opslagskant)

Øvrigt udstyr:
– Maskemarkører, to forskellige farver/look - men af den slags, der fungerer som ringe omkring pinden.
– Livliner (restegarn i fx tynd og fast, mercericeret bomuld)
– Stoppenål til at hæfte ender med

Hos Knit Sisters' Studio får du kompetent hjælp til valg af garn. Send en sms til butikken, hvis ikke du bor i nærheden. Og gør du, så vid, at har du garnrester hjemme, så tag dem med – måske kan de indgå i dit sjal.

Konstruktion

Sjalet strikkes fra midten af overkanten i tofarvet patent til de nederste blomster. Det avancerede blomstermønster dannes med ud- og indtagninger i patent og afsluttes med i-cord-kant. Teknikkerne gennemgås grundigt i kursets videoer samt på onlinemøderne.

Kursusform og tilmelding

Kurset foregår via Zoom og i en lukket Facebook-gruppe. Du får adgang til videoer, sparring og optagelser i ét helt år – og du er ikke afhængig af at kunne deltage live hver gang.

Zoom-møder:
Tirsdag 7/10 kl.19.00
Søndag 12/10 kl.10.00
Torsdag 16/10 kl.19.00
Søndag 26/10 kl. 19.00
Onsdag 29/10 kl. 19.00

Pris:
Kurset inkl. opskrift: 466 kr.

Tilmelding sker udelukkende:
– pr. sms til Marie-Louise på 42 92 17 96
– eller via netbutikken Knit Sisters’ Classroom

Om opskriften:
Opskriften sendes pr. mail via Ravelry. Har du en Ravelry-profil, så oplys gerne dit brugernavn ved tilmelding (ikke mail og ikke kodeord), så du får opskriften direkte i dit bibliotek.

Medlemsrabat

Er du medlem af Knit Sisters’ Circle, betaler du kun 200 kr. for kurset foruden prisen for opskriften.
Er du medlem af Inner Circle, deltager du gratis og betaler kun for opskriften.

 

HVORDAN FOREGÅR ET ONLINEKURSUS HOS KNIT SISTERS' CLASSROOM?

Uanset hvor du bor eller opholder dig, kan du deltage i strikkekurser hos Knit Sisters' Classroom  så længe du har en ok internetforbindelse. Du er altså ikke begrænset af at være på ferie. Utallige gange har deltagere været med fra fx sommerhuset, campingpladsen i Italien eller fra togkupeen ... 

Vi mødes online på fastsatte tidspunkter - og vi mødes i Facebook-gruppen 'når-som-helst'. 

Onlinekurset afvikles via en hermetisk lukket Facebook-gruppe i kombination med møder på Zoom. Er du ingen teknisk nørd, skal du ikke fortvivle - det hele er ganske enkelt og ligetil. Den allerførste kursusgang bruger vi altid lidt ekstra tid på at sikre, at alle får teknikken til at virke. 
Det er en forudsætning for deltagelse, at du har en Facebook-profil. Et par dage forud for kursusstart modtager du opskriften på mail - den kommer via sitet Ravelry (så tjek evt. spamfilteret), og samtidig med lægges et link til gruppen op på Facebook-siden Knit Sisters' Classroom. Klik på linket og anmod om adgang til ved at oplyse den mailadresse, du er tilmeldt med. Så lukker Marie-Louise dig ind i gruppen senere.

En typisk kursuslektion forløber således:

  • På tidspunktet for lektionen klikker du på Zoom-linket og kommer ind i et 'venterum', indtil Marie-Louise (kursusleder) lukker dig ind.
  • Når alle er kommet med - eller ca. 5 minutter efter starttidspunktet for lektionen - byder Marie-Louise velkommen og går i gang med dagens undervisning. Noget foregår med mundtlig gennemgang, mens andet er ved visning af instruktionsvideoer og selve opskriften undervejs i Zoom-mødet.
  • Undervejs kan alle stille spørgsmål og/eller hjælpe andre med gode råd. Netop denne sparring og udveksling af erfaringer er noget af det allerbedste ved denne gruppe, da man ikke blot lærer af sine egne erfaringer.
  • Vi plejer at nå en runde, hvor hver enkelt kursist viser sit strikketøj frem: Hvor langt er jeg kommet siden sidst? Hvordan går det? Er der udfordringer?
  • Og så når vi også at tale lidt løst og fast om strikkerelaterede emner. 
  • Vi strikker som sådan ikke undervejs på kurset - vi strikker hver for sig mellem mødegangene.

I Facebook-gruppen (som udelukkende er for kursisterne) finder du instruktionsvideoerne, link til og optagelser af Zoom-møderne (så det gør ikke noget, hvis du ind imellem er forhindret i at deltage på selve mødet) og ikke mindst alle kursisternes opslag med farver, progression, udfordringer og hjælp til hinanden undervejs. Gruppen lukker ét år efter kursusstart.

Zoom-møderne kan du deltage i fra både smartphone, tablet og computer. Det vil være en fordel at downloade Zoom-app'en først, men det er ingen betingelse. Du kan også logge på møderne med de koder, der er oplyst i Facebook-gruppen.

Det er langt fra sikkert, at du kan nå at strikke dit projekt færdigt undervejs i kursusperioden - og du skal ikke blive stresset over at nå 'lektien' fra gang til gang. Vi strikker i hvert vores tempo - nogle har meget strikketid, andre mindre. Facebook-gruppen er åben 365 dage, så du har god tid til at spørge, se videoer mv. Marie-Louise er således også tilgængelig for hjælp og vejledning i hele det år.

De udmeldte datoer og tidspunkter er med forbehold, da der jo kan opstå uventede situationer, der kræver lidt tilpasning. Det sker yderst sjældent - men det sker.

Marie-Louise Veber Paustian @knitsistersclassroom er underviser på kurset.

Er du nysgerrig på kommende strikkekurser og -events?